Tuzla: U srijedu nema nastave zbog zagađenog zraka

Na području Grada Tuzla u srijedu 1.februara neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama.
31.01.2017 u 15:27
tuzla

- Obustava nastave odnosi se za sada samo za srijedu 1. februar, a o daljim aktivnostima i eventualnom produžavanju obustave, javnost će biti blagovremeno obaviještena, rekao je ministar Muratović.

Kantonalni štab je također preporučio Gradskoj upravi Grada Tuzla da obustavi rad u predškolskim ustanovama, a MUP-u TK da pooštri kontrolu tehničke ispravnosti vozila sa posebnim akcentom na izduvne gasove, te iz prometa isključi neispravna vozila po tom osnovu.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je zaduženo da i nadzire efekte isključenja Bloka 6 u Termoelektrani Tuzla, kako bi se na sljedećoj vanrednoj sjednici KŠCZ analizirale mogućnosti za njegovo ponovno uključenje.

Preporučuje se građanima da postupe prema preporukama Ministarstva zdravlja TK i Zavoda za javno zdravstvo TK i ograniče boravak i kretanje na otvorenom prostoru, da upotrebu putničkih i teretnih vozila svedu na minimum, te da u kotlovnicama za grijanje i u procesu proizvodnje ne koriste čvrsto gorivo u kojem je prisutna veća koncentracija sumpora.

(pressing.ba)