U školama TK 22.marta probna matura

U osnovnim školama Tuzlanskog kantona u utorak 22.marta održat će se probna matura.
19.03.2016 u 13:14
skola

Eksterna matura u osnovnim školama Tuzlanskog kantona na kraju školske 2015/2016.godine zasnovana  je na opredjeljenju obrazovnih vlasti u BiH da postupno i sistematski uvode reformske procese u osnovnoobrazovni sistem sa konačnim ciljem provjere i poticanja kvalitete obrazovanja učenika osnovnoškolskog uzrasta i povećanju stepena ostvarenih ishoda učenja na kraju osnovnog obrazovanja, u našem slučaju po završetku devetogodišnjeg obrazovanja.

U osnovnim školama Tuzlanskog kantona 22.03. 2016. godine, u okviru pripreme za polaganje eksterne mature u osnovnim školama, provest će se probno testiranje. Cilj probnog testiranja da se polaganje eksterne mature što više približi učenicima u smislu upoznavanja sa samim procesom provođenja mature kao i da  učenici spoznaju na kojim oblastima bi eventualno trebali dodatno raditi.

- Nadamo se da će ovo probno testiranje umnogome olakšati samo polaganje mature i dioprinijeti ostvarivanju što boljih rezultata naših učenika prilikom testiranja na zvaničmoj eksternoj maturu u osnovnim školama Tuzlanskog kantona, saopštili su u Pedagoškom zavodu TK.

(pressing.ba)