U TK počinje škola na daljinu

Epidemiološka situacija primorala je Ministarstvo obrazovanja TK da organizuje nastavu na daljinu.
19.03.2020 u 19:55
skola

Obustavom nastave u osnovnim i srednjim školama, te na fakultetima na području Tuzlanskog kantona, redovan princip izvođenja nastave, dobio je zamjenu. Od ponedjeljka za osnovce i srednjoškolce počinju on line i tv časovi, dok profesori i studenti sa tuzlanskog Univerziteta, već komuniciraju putem online platforme ”Google Classroom”, ”Google zoom-a” i drugih.

Platformu je razvio Google, a njena svrha je da studenti ne izostaju sa nastavom, te da svoje zadatke izvršavaju u zadanom roku. Za sada ovu platformu koriste javni fakulteti na području Tuzle, a sve što je potrebno jeste da studenti imaju gmail adresu te kod za pristup online učionici.

”U Tuzli na svim studijskim programima, ova nastava se sada se zasniva prvenstveno na entuzijazmu nastavnika, saradnika ali i studenata. Koristimo se svim dostupnim resursima, različite platforme komercijalne se koriste od google ucionice, zooma, drugih mogućnosti kao sto su google handouts. Ostavljena je sloboda na Filozofskom fakultetu, ostavljena je sloboda nastavnicima i saradnicima” – kazala je prof.dr. Nerdina Mehinović, dekanesa Fakulteta elektrotehnike UNTZ.

pressing.ba