Univerzitet u Tuzli dobio privremenog nasljednika Envera Halilovića

Na vanrednoj sjednici Senata Univerziteta u Tuzli, dosadašnji rektor prof.dr.Enver Halilović razriješen je ove dužnosti, te je raspisan konkurs za imenovanje njegovog nasljednika!
30.03.2016 u 17:10
utz rektori

Dok se ne okonča konkursna procedura, dužnost v.d.rektora obavljat će prof.dr.Aida Crnkić.

Sada već bivši rektor Univerziteta u Tuzli imenovan je za prvog čovjeka Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta.

- Svjesno sam se opredijelio za novu dužnost jer vjerujem da sa novog mjesta mogu učiniti dosta za razvoj visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini u cjelini. Visoko obrazovanje kao takvo je osnovni resurs razvoja i budućnosti. Bez univerziteta, odnosno visokog obrazovanja društvo znanja nije moguće.  Želim da istaknem da me raduje činjenica da je kolegica prof.dr. Aida Crnkić izabrana za v.d. rektora Univerziteta u Tuzli, koja je u svom dosadašnjem radu pokazala poštovanje prema akademskoj zajednici i Univerzitetu u Tuzli. Sasvim sam siguran da će se i daljni put razvoja Univerziteta odvijati dobro“, kazao je dosadašnji rektor Univerziteta u Tuzli prof.dr. Enver Halilović, saopćeno je sa Univerziteta u Tuzli.

Posljednji izbori rektora bili su dosta turbulentni, a kakvi će biti predstojeći, ostaje da se vidi.

Lobiranja su uveliko počela.

pressing.ba