37.Nivea Fashion Week

Emina Husedžinović - Ibrahimović, poznata BH kreatorka, otvara najznačajniji modni događaj 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo na dan 04.11.2016. u Domu oružanih snaga BiH.
26.10.2016 u 19:08
fashion

“VIKTORIJANSKA ŠUMA” je naziv nove Eminine kolekcije, koja je inspirisana 19.stoljećom kao najplodnijim periodom modnih transformacija. Do tada je muška moda predvodila ženskoj, a od perioda kraljice Viktorije žene postaju nositeljice mode.

U ovom stoljeću smjenjivali su se mnogi modni inovatori, a jedan od najpoznatijih je bio Napoleon Bonaparta koji je uveo šivanje metalnih dugmadi na rukavima da bi vojska izgledala urednije. Kroz bidermaer u modu se uvodi bogaststvo svilenih, šifonskih materijala intenzivnih boja i daje značaj modnim dodacima: šeširima, rukavicama, torbicama, lepezama, čipkanim suncobranima i dodacima za cipele u vidu gornjeg dijela čizme.

Od kraljice Viktorije, koja je mlada postala udovica u žensku modu ulazi crna boja, a zbog njene samostalnosti i socijalnog i političkog angažmana dame počinju da brže mijenjaju modne trendove od gospode. Upravo, ovaj duh luksuza prikazuje nam Emina Husedžinović - Ibrahimović u svojoj Viktorijanskoj šumi, koja će posjetioce 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo ostaviti bez daha.

Službenu kampanju za ovaj jedinstveni državni modni događaj potpisuju: Modeli: Ines J. i Mevludin B. (modna agencija Abc Models) Styling: Selma Bijedić, pobjednica natječaja za najbolje mlade dizajnere "Perwoll New Generation 2016" Photo: Mario Klein Make up: Kultura ljepote Video: Selver Fajković Urednik vizuala: Sanel Hadžić Produkcija: SNL NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO predstavlja 37. sezonu, od 04.11. do 06.11. u Domu oružanih snaga BiH kad će u tri dana svoje kolekcije predstaviti najjača imena modne scene od kojih izdvajamo: Emina Husedžinović - Ibrahimović, Emir Medić, Blanka Zgonjanin, Jean Angie Kaser, DeeDeeSparow by Aida Vrabac Trnačević u suradnji s BH brendom ZizzaShoes i modnom dizajnericom obuće Zerinom Gegić, Marina Kosorić, Amina Hasanbegović, Slađana Zgonjanin, JJ by S&M Design i dr.

Prvi put nastupiće mlada dizajnerica Hana Sirćo, kao i najbolji mladi dizajner by Perwoll, koji se svake godine (sezona proljeće/ljeto) bira u sklopu NIVEA BH Fashion Week Sarajevo na najvećem natjecanju za mlade talente "Perwoll New Generation".

Ovogodišnja pobjednica "Perwoll New Generation 2016" je Selma Bijedić iz Mostara, koja će po prvi put predstaviti svoju samostalnu kolekciju i koja je osmislila vizual za 37. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, simbolizirajući „Jedinstvo različitosti“...

(pressing.ba)