Brega otkrio ko je "Bijelom dugmetu" nabavljao kokain

Frontmen jugoslavenske grupe "Bijelo dugme" Goran Bregović gostovanjem kod Aleksandra Stankovića u emisiji "Nedjeljom u 2" otkrio je neke šokantne podatke.
01.11.2015 u 15:09
goran b

Na pitanje voditelja je li tačno da je "Bijelo dugme" imao dogovor s Jugotonom da im dostavi određenu dozu kokaina, Bregović je odgovorio:

 - To je bilo u trošku studija, da. Imao sam rokove koje je trebalo ispoštivati, u dvije sedmice sam morao napisati određenu količinu muzike i to mi je pomagalo da ostanem budan. Ali ja sam s drogom raskrstio, kazao je Bregović te nastavio:

- Ja sam odrastao u starom dijelu Sarajeva. Odjednom su se u Sarajevu religije vratile na velika vrata, ali s obzirom da je taj mali grad preživio takav rat i nije se toliko promijenio. Ja sam Sarajlija, kazao je Goran o gradu iz djetinjstva.

Kazao je kako je karijeru počeo sviraju u striptiz baru sa 17 godina:

Ima li veće sreće nego biti okružen golim ženama u toj dobi? Onda sam se riješio predavanja, a prije rata sam već imao zlatne ploče u 10 zemalja. Zatim sam bio sretan što nisam bio zatvoren u Sarajevu tokom rata, rekao je Bregović zašto se smatra sretnim u životu.

Dematovao je da je morao platiti Enricu Maciasu milion eura zbog krađe pjesama, dok nije želio komentarisati zašto na njegovim konceetima deset godina nema Željka Bebeka.

(pressing.ba)