Dona Ares je dvaput pobijedila rak ali treći puta nije

Pjevačica Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, preminula je danas u Bihaću u 40. godini života!
02.10.2017 u 18:54
dona a

Opaku bolest dvaput je pobijedila. Liječila se u Bihaću, Sarajevu i Danskoj, ali treći puta nije mogla protiv opake bolesti.

Donnino srce je prestalo da kuca nakon nekoliko godina borbe sa teškom bolešću. Donna Ares je rođena 1. januara 1977. godine u Bihaću.

Muzikom se počela baviti još kao dijete. Kao djevojčica nastupila je na dječijem festivalu, a od svoje 14. godine nastupa s rock grupom "Camino Verde" u lokalnim diskotekama kao pjevačica. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu. Završila je muzičku školu te je studirala engleski jezik i književnost.

Godine 1997. godine prvi put javno nastupa pod imenom "Donna Ares" na izboru za pjesmu Eurovizije na Dori, a iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom "Kazna" na festivalu "Bihać ‘97", koja je lansira visoko na sve top-liste u BiH.

Posljednji ispraćaj pjevačice koja se godinama borila sa rakom kreće ispred Kliničke bolnice "Irfan Ljubijankić" u 15:45 sati. Komemoracija će biti obavljena u srijedu, ali lokacija i termin još nisu poznati.

pressing.ba