Fantastičan spot Dine Merlina za "Rane"(video)

Nakon pjesama “Ruža”, “Školjka”, “Sunce” i “Sve do medalje”, 15. maja u emisiji “Konačno petak” na BHT1 premijerno je predstavljen video spot za pjesmu “Rane” - peti po redu singl sa novog albuma “Hotel Nacional”.
15.05.2015 u 20:52
dino

Režiser spota za pjesmu “Rane” je dugogodišnji saradnik Dine Merlina, Haris Dubica koji je početkom ove godine odbranio titulu i drugi put zaredom izabran za najboljeg režisera Švicarske. Dubica je do sada za Dinu Merlina režirao spotove za pjesme “Individualizam” i “Deset mlađa” koji je bio proglašen najboljim video spotom godine.

Spot za pjesmu “Rane” sniman je u Bosni i Hercegovini, Švicarskoj i Tajlandu. Muziku potpisuje Dino Merlin dok su koautori teksta Dino Merlin i Džemaludin Latić. Aranžman potpisuje Dinin saradnik sa albuma “Ispočetka“ - Vlado Džihan. Pjesma je snimana u Beču, Berlinu i Sarajevu.

Video spot je objavljen na Dininom službenom YouTube kanalu koji broji preko 45,000 pretplatnika te ga time čini jednim od najvećih u državi. Merlinove pjesme s posljednjeg, 11. albuma “Hotel Nacional” zavladale su društvenim mrežama, a video spotovi bilježe milionske preglede - samo na njegovom YouTube kanalu pregledani su više od 50 miliona puta!

Dino Merlin će ovog ljeta u okviru promotivne turneje albuma Hotel Nacional po četvrti put u karijeri održati koncert na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine – Koševo 25.7.2015. u Sarajevu. To će ujedno biti i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u Bosni i Hercegovini.