I one dolaze iz Srebrenika

Srebrenik nema samo dobre i talentovane muške pjevače, što potvrđuju tri nadarene djevojke i to Melika Moranjkić, Elma Hadžić i Lejla Zahirović.
26.03.2015 u 14:40

I dok je region "zaludio" svojim sjajnim pjevanjem Mirza Selimović pobijedivši na zabavnom šou programu "Zvijezde Granda", gdje su simpatije pobrali i Jasmin Hasić te Semir Jahić koji također mogao do pobjede, javnost je odnedavno upoznala i tri djevojke iz Srebrenika, koje bi u budućnosti svoj talenat i nadarenost mogle pretočiti u izvanredne interpretatorske karijere.

Zanimljivo je da svaka od njih na svoj način talentovana, a stručnjaci kažu da je pred njima svijetla budućnost.

Meliku Moranjkić javnost je upoznala njenim sjajnim obradama poznatih svjetskih hitova od Celine Dion "Power of Love", te pjesme "Gel" od Ayde Mosharraff i to na turskom jeziku. No, Melika je na nekoliko nastupa pokazala da umije pjevati i sevdalinke.

Elma Hadžić kada je otpjevala pjesmu "Razbolje se Sultan Sulejman" u koprodukciji sa Akom Hukelićem, pokazala je javnosti kako se radi o vrhunskom talentu i da je pred njom blistava karijera. U još nekoliko javnih nastupa samo je to sve potvrdila, a kao i Melika još se nije okušala na nekom muzičkom šouu, no nije isključeno da ih obje vidimo negdje uskoro.

Za razliku od njih, Lejla Zahirović već nastupa na muzičkom šou programu "Pinkove Zvijezde" gdje je prošla u treći krug, a imena u žiriju poput Harisa Džinovića i Miroslava Ilića imaju samo riječi hvale za nju, dok svakim novim nastupom ubire i simpatije publike.

I dok Elma i Lejla potiču iz muzičkih porodica, za Meliku to nije slučaj. No, bez obzira na to, one su jednako talentovane i svaka na svoj način ima širom otvorena vrata muzičke scene, na koju su već polahko zakoračile. Osim što lijepo pjevaju, fino su vaspitane i dobre učenice. A, da biste postali muzički umjetnik, morate sve to zaoukružiti i objediniti, jer jedno bez drugog ne ide.

pressing.ba