Imanje Michael Jacksona prodaje se za 100 miliona dolara

Imanje 'kralja popa' Michaela Jacksona u Kaliforniji, Neverland, u kojemu se, među ostalim nalazi i veličanstveni zabavni park, prodaje se za 100 miliona dolara.
31.05.2015 u 12:18

Kompanija Colony Capital koja je kupila imanje 2008. za 22,5 miliona dolara obnovila ga je i ponudila na prodaju za svotu koja je, kako smatraju stručnjaci, prilično 'optimistična' s obzirom na brojne kontroverze koje se uz njega vezuju poput optužbi da je pjevač seksualno zlostavljao djecu koja su ondje boravila duže vrijeme.

Jackson je imanje kupio 1987. za 19,5 miliona dolara, a o njemu su se brinula 54 člana posluge. Ondje se nalazio i zoološki vrt, no investitor je sve životinje prebacio na druga mjesta, a na imanju ostavio samo jednu ljamu.

Dvadeset i dvije zgrade okružuje brižno uređen park s umjetnim potočićima i jezerima s labudovima. U glavnoj se zgradi nalazi šest spavaćih soba, kino i pozornica za mađioničare. Tu su i veliki bazen te košarkaški i teniski tereni.

Investitor je očuvao natpis Neverland postavljen iznad sata od cvijeća iako je imanje preimenovano u Sycamore Valley.

Za prodaju imanja angažirano je nekoliko agencija za nekretnine. Mediji pišu da potencijalnim kupcima neće biti omogućen njegov obilazak kako bi se izbjegla 'navala' pjevačevih obožavatelja koji nisu zainteresirani za kupnju nego za razgledavanje. Na internetskim stranicama objavljene su fotografije, prenosi tportal.

Michael Jackson u Neverlandu je živio od 1988. do 2005., a umro je 2009. u pedesetoj godini života od predoziranja.