Melika Moranjkić iz Srebrenika pobjednica 14.Turske muzičke olimpijade

Melika Moranjkić iz Srebrenika, pobjednica je 14.Turske muzičke olimpijade, koja je održana u rumunskoj metropoli Bukureštu!
16.05.2016 u 20:07
melika

Na ovogodišnjoj Olimpijadi pojavilo se 160 zemalja svijeta, a tek njih 13 je prošlo u finale, i to: Francuska, Kazahstan, Madagaskar, Mozambik, Indonezija, Ukraina, Azerbejdzan, Paragvaj, Tunis, Albanija, Rumunija, Tadžikistan i Bosna i Hercegovina.

Sve pjesme su izvođene na turskom jeziku. Melika Morankić iz Srebrenika je učenica Međunarodne srednje škole “Bosna Sema” u Tuzli odakle je i otišla na takmičenje uz podršku svoje škole. Nakon sinoćne pobjede u Rumuniji, Melika putuje za Njemačku gdje će prisustvovati velikoj manifestaciji u dvorani koja prima oko 50 000 ljudi. Nakon toga ide za Brisel gdje će se održati Gala veče ovogodišnjih Festivala koji su se održali širom svijeta.

Jedan od Festivala se održao 8. februara na Tajlandu, na kojem je učestvovala i Melika Morankić. 

Ona se do sada u nekoliko navrata predstavila bh.javnosti svojim nevjerovatnim talentom, a posljednja pobjeda je samo potvrda toga.

Nema sumnje kako je pred ovom mladom djevojkom blistava karijera protkana izgledom, obrazovanjem, ponašanjem i talentom što treba da posjeduje jedna buduća zvijezda.

pressing.ba