Neuspjela opstrukcija održavanja koncerta Marije Šerifović i Armina Dedića

Iako je koncert Marije Šerifović i Armina Dedića najavljen prije dvije sedmice, njegovo održavanje na Poligonu malih sportova u Srebrenku je bilo upitno!
14.07.2017 u 17:31
poligon koncert

Naime, upravitelj Poligona malih sportova je "Prva osnovna škola" Srebrenik a rukovodstvo iz ove Ustanove nije odobrilo organizatoru da održi ovu manifestaciju.

- Ovdje se stalno održavaju razne manifestacije, sportske, kulturne i kakve sve ne, ali nama su pokušali zabraniti, kažu organizatori.

Navodno da iza svega stoji politika, koja u zadnje vrijeme u Srebreniku funkcioniše "na mišiće", a izgleda da je i ovdje umiješala svoje prste.

Ipak, na kraju je moralo reagovati i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona u čijoj su nadležnosti sve obrazovne ustanove pa među njima i "Prva osnovna škola Srebrenik.

- Konačno smo dobili odobrenje i očekujemo pravi spektakl, kažu organizatori.

Marija Šerifović je omiljena pjevačica u BiH a dodatnu blanaklonost publike u Srebreniku je dobila nakon što je maksimalno podržavala Armina Dedića u "Zvijezdama Granda".

Kako sada stvari stoje u nedjelju će u Srebreniku ipak biti održan koncert Marije i Armina, a koji se održava u znak još jedne podrške Marije Šerifović ovom mladom pjevaču.

pressing.ba