Orašje: "Uhapšen zbog silovanja kćerke"

Policija je u Orašju uhapsila 44-godišnjaka zbog sumnje da je počinio silovanje vlastite kćerke.
03.11.2019 u 17:30
silovanje

Izvor blizak Ministarstvu unutrašnjih poslova Posavskog kantona otkrio nam je da je u petak u ranim satima u Policijsku stanicu Orašje došla 36-godišnja supruga osumnjičenog te prijavila jezivi slučaj.

Majka je u prijavi navela da je tokom ove godine u više navrata njen suprug imao seksualne odnose s njihovom 17-godišnjom kćerkom. Da stvar bude gora, sve se odigravalo tamo gdje bi dijete trebalo biti najsigurnije - u njihovoj porodičnoj kući.

Šokirani istražioci MUP-a Posavskog kantona, čim su zaprimili prijavu, poduzeli niz operativnih radnji radi rasvjetljavanja krivičnog djela, koji je uznemirio građane Orašja.

Policajci su potom o svemu obavijestili dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Orašju. Istog dana u popodnevnim satima, prema naredbi Općinskog suda u Orašju, pokucali su na vrata pohotnog oca.

Kako saznajemo, kuća je detaljno prečešljana radi pribavljanja materijalnih dokaza koji mogu poslužit u istrazi te u podizanju optužnice. Policajci su istovremeno stavili lisice na ruke 44-godišnjaka. Iz MUP-a Posavskog kantona kratko su nam potvrdili da se nemili događaj istražuje.

(avaz)