Pobjeda u Lihtenštajnu za kraj očajnih kvalifikacija

Reprezentacija BiH slavila je sa 3:0 u Lihtenštajnu u posljednjoj utakmici kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo!
18.11.2019 u 22:40
zmajevi

S obzirom da smo već ranije izgubili sve šanse za direktan plasman, ostaje nam šansa da se plasiramo kroz "baraž" u martu naredne godine.

U ovome meču selektor Prosinečki dao je šansu igračima sa manjom minutažom do sada.

Na golu je bio Pirić ispred njega Memišević, Bičakčić, Mihojević i Ćivić, u vezi Jajalo, Hajradinović i Sarić te u napadu Hajrović, Duljević i Hodžić.

U prvom poluvremenu smo bilo prilično jalovi i bezidejni a zaprijetili smo u dva-tri navrata preko Hodžića, Hajradinovića i Bičakčića ali mreža domaćina se nije tresla.

Jedinu intervenciju Pirić je imao kad je Memišević odigrao kratak pas, ali vratar Maribora se dobro snašao.

U drugom dijelu se igralo samo na jedan gol, pa je billo samo pitanje minute kada će amateri iz Lihtenštajna da kapituliraju.

Desilo se to u 55.minuti kada je na asistenciju Hajradinovića pogodio Ćivić. Bio je to njegov debitanski pogodak.

Sedam minuta kasnije bilo je 2:0. Hodžić je primio loptu na ivici kaznenog prostora, oslobodio se svojih čuvara i prizemnim šutem pogodio donji lijevi ugao.

Potom su prilike dobili Bešić i Hotić koji je debitovao. Ovaj prvi je sjajno podvalio loptu u 72.minuti za Hodžića koji je zaobišao i golmana te pogodio za konačnih 3:0.

Zadnjih dvadesetak minuta  dobio je Džeko umjesto Mihojevića. Kapiten je imao tri sjajne prilike ali nije bio precizan.

Kvalifikacije smo završili na četvrtom mjestu jer je Grčka savladala Finsku sa 2:1.

Sada nam ostaje "baraž" krajem marta. Prvo sa Sjevernom Irskom u Zenici a ako ih savladamo trebat ćemo još jednu pobjedu nad Irskom, Slovačkom ili Velsom zavisno od sutrašnjih ishoda.

pressing.ba