Preminuo jedan od najvećih pop zvijezda

Poznati engleski pjevač George Michael preminuo je u 53.godini!
26.12.2016 u 08:28
george michael

Uzrok smrti jedne od najvećih muzičkih zvijezda posljednje dvije decenije prošlog vijeka nije saopšten, a britanska policija je potvrdila da ona nije nastala pod sumnjivim okolnostima.

Pojedini mediji su prenijeli da je u pitanju srčani udar, dok će obdukcija pokazati tačne uzroke smrti.

"Sa dubokim žaljenjem saopštavamo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj preminuo mirnom smrću u svom domu tokom božićnih praznika. Porodica moli da se poštuje njena privatnost u ovim teškim trenucima. U ovom trenutku neće biti više saopštenja ovim povodom", naveo je njegov agent.

George Michael rođen je kao Jorgos Kirjakos Panajotu u Londonu 1963. godine, a karijeru je otpočeo sa 18 godina u duetu Wham sa Abndrewu Ridgeley. Tri godine nakon debija, bend je izdao svoj drugi album "Make It Big" koji je zabilježio šestostruki platinasti tiraž u SAD i koji je lansirao dvojac u sam vrh pop muzike pjesmama Wake Me Up Before You Go-Go, Freedom i Careless Whisper. Iako je već tada postao prepoznatljiv kao solo zvijezda, postao je jedna od najvećih ikona osamdesetih kada je izdao svoj debitanstki solo album Faith (1987).

Dvije godine prije smrti objavio je album Symphonica na kome su uglavnom snimci živih svirki sa njegove velike istoimene turneje. Nije obilježio kraj prošlog vijeka samo svojom muzikom, fantastičnim glasom i provokativnim spotovima sa najpoznatijim manekenkama, već i kontroverznim ponašanjem u vremenima konzervativnijim nego što su danas.

Iako se godinama spekulisalo o njegovoj seksualnosti, on nije želio da dopusti medijima da dublje zadiru u njegovu privatnost. Ipak, da je George gej javnost je definitivno saznala 1998. kada je uhapšen zbog nedoličnog ponašanja u javnom toaletu u parku na Bevrli Hilsu. Nakon susreta sa policajcem na tajnom zadatku i neprijatnog hapšenja, on je javno objavio da je homoseksualac. Uprkos tome da je o tome kasnije vrlo otvoreno govorio, kaže da mu to nije mnogo prijalo.

"Iz nekog čudnog razloga, moj gej život nije bio lakši nakon toga, već suprotno", rekao je Michael za BBC.

Seks nije jedini razlog zašto je završavao sa lisicama na rukama - 2006. i 2008. godine hapšen je zbog posjedovanja narkotika, a tada je saopštio da želi da se povuče iz javnosti i "živi mirnijim životom".

Otvoreno je govorio o problemima sa prekomjernim konzumiranjem marihuane, a imao je problema i sa zakonom zbog vožnje pod uticajem alkohola i narkotika.