Svi se pitaju s kim je to Merlin snimio novi duet i spot (video)?

Dino Merlin objavio je večeras svoj dugoočekivani duet sa Senidah.
01.01.2021 u 11:21
dino senidah

Pjesma se zove “Dođi”, a objavljena je u sklopu premijere dvije nove pjesme i spota za drugi singl.

Videospot za pjesmu, koju je napisao Dino Merlin, sniman je u Sarajevu i Lukomiru, a režirala ga je slovenačka rediteljica Kukla, koja je radila i video spot ‘Mi'”, navodi se u ranije objavljenom saopćenju Čarobnjaka.

- Nakon duge i iscrpljujuće turneje ‘Hotel Nacional’ pokušao sam ponovo naći svoj mir, odmor od svijeta i ljudi pa sam odlučio otputovati u jedan veliki grad u kojem sam se bježeći od svega pokušao vratiti sebi, samo da bih saznao – da ne znam biti sam, kazao je ranije Dino Merlin.

“Tako su nastali prvi stihovi ove pjesme, a Senidah je bila savršen partner za ovaj duet, kao odjek i drugi glas”, rekao je pjevač.

Međutim, mnogi se pitaju s kim je to Merlin snimio novi duet i spot, ustvari ko je Senidah?

Riječ je o Senidi Hajdarpašić, slovenačko-crnogorskoj elektro, pop, trap i R&B pjevačici.

Članica je grupe Muff sa kojom je izdala nekoliko albuma, a širu popularnost je stekla objavom pjesama Slađana, 4 strane sveta, Kamikaza i Mišići.

Senida Hajdarpašić je rođena 9. aprila 1985. godine u Ljubljani. Iako je po rođenju Slovenka, njeni roditelji su porijeklom iz Crne Gore, pa se tako s pravom može nazvati i crnogorskom pjevačicom. Muzikom i pjevanjem se bavi još od perioda djetinjstva, iako je zbog svoje sramežljivosti izbjegavala bilo kakvo javno eksponiranje, što ju je na neki način kočilo u tome. Upravo zbog toga je pjevala isključivo u svom domu, međutim, njena sestra ju je otkrila, te je snimila njen performans, te kasnije objavila na YouTube platformi.

Iako je na početku negodovala objavu pjesme, odlučuje da se prijavi na muzičko takmičenje i javno pokaže svoj talenat. Ubrzo nakon toga pobjeđuje, te potpisuje ugovor sa jednom slovenačkom izdavačkom kućom, koja 2010. godine objavljuje njen prvi samostalni studijski singl pod nazivom Pustinjom, kada oficijalno starta njena profesionalna muzička i pjevačka karijera.

(pressing.ba)