Zbog veličanja Ratka Mladića dobio otkaz i ne smije kući

Mladi fudbaler Belmin Halilović je danas dobio otkaz u ekipi Modriče samo četiri dana nakon što je potpisao ugovor, a razlog je skandal koji je izbio kada je u javnost objavljena poruka u kojoj piše "živio Ratko Mladić".
14.07.2020 u 16:38
belmin1

"Kriv sam i izvinjavam se svima koje sam uvrijedio ovom neslanom šalom. Jeste ružno to što sam uradio, ali ja stvarno nisam nikada imao mrlju u svojoj karijeri. Ne mogu vjerovati šta mi se dešava", rekao je Halilović za "Klix" i nastavio:

"Prijatelj me izdao za pare. Uvijek smo se šalili, on je, recimo, kao Srbin pjevao pjesmu Halida Bešlića 'Sarajevo, grade moj', ali ako je on meni uništio život, ja ne želim njemu. Što se konkretno ovoga tiče, to je bila interna šala. On je meni poslao nešto vezano za Nasera Orića i u nastavku zezancije sam ja njemu poslao ovo za Ratka Mladića", rekao je Belmin i priložio taj razgovor koji je vođen 1. jula. 

Halilović kaže kako je njegov prijatelj kojem ne želi otkriti identitet kako bi ga zaštitio poruke proslijedio Jasminu Memiševiću i Danijelu Pavloviću Dancu.

"Njih dvojica su ovo iskoristili protiv mene. Svjesno su mi namontirali. Oni su me doveli u Modriču i onda su tražili novac od mene. Kada nisam pristao na to, zaprijetili su mi da će mi uništiti karijeru i tako je sve ovo nastalo. Povrh svega, poruka je objavljena baš za 11. juli iako je nastala deset dana ranije. Na kraju krajeva, i moj otac je bio pripadnik Armije RBiH", kaže Halilović. Halilović kaže da ne želi da njegova porodica ispašta zbog toga.

"Ne može mene niko oprati. Ja sam svoj život uništio, obilježen sam za čitav život, ali strah me za moju porodicu. Strepim radi svojih roditelja. Moja porodica nije kriva za to što sam ja uradio. Sarkazam je bio u pitanju, neslana šala i sada se ne smijem vratiti u Sarajevo. No, najvažnija mi je sigurnost porodice. Izvinjavam se svima, nisam imao namjeru da bilo koga uvrijedim", poručio je Belmin Halilović.

(NN)