BiH dobila drugog stranog investitora u fudbalu

Iako nema Zakon o sportu BiH je dobila drugog stranog investitora
10.01.2018 u 15:41
celik

Nakon što je malezijski mulimilijarder Vincente Tan postao većinski vlasnik Sarajeva, u zenički Čelik stižu turski investitori.

Dugovanja prema dobavljačima i Poreznoj upravi preuzet će Grad Zenica, dok će kompletan novac za sportski segment funkcionisanja kluba preuzeti Turci.

Kada je u pitanju investitor HAN Group, ona se obavezuje da će finansirati cjelokupne troškove minimalno 1 milion eura vezanih za poslovanje i funkcionisanje NK Čelik nakon preuzimanja osnivačkih prava. Investitori se obavezuju da će izgraditi dva pomoćna terena na Kamberovića polju, da će formirati nogometnu akademiju NK Čelik, da će klub opstati u Premijer ligi u ovoj sezoni, te da će se u narendoj sezoni boriti za izlazak u Evropu.

Investitor se, također, obavezao uplaitit predujam u iznosu od 400.000 KM, te će platiti pripreme seniorske ekipe ove zime u Antaliji. Bitno je naglasiti da oni ne smiju da mijenjaju ime, ambleme, logo i klupska obilježja NK Čelik.

To znači da za Čelik dolaze bolje dani.

Već se spominje dolazak Slavena Muse i Borisa Pavića kao trenera, te i nekolicina fudbalera koji će pojačati "crveno-crne" redove.

pressing.ba