Dinamo podnosi krivičnu prijavu protiv porodice iz Banovića

Dinamo iz Zagreba tužit će porodicu juniorskog bh. reprezentativca Ajdina Hasića (17), jednog od najvećih klupskih dragulja, bez kojeg je ostao na vrlo naivan način.
06.12.2018 u 15:01
hasic

“Ovim putem izvještavamo javnost kako je GNK Dinamo, radi zaštite interesa kluba, dao punomoć advokatima da se podnese kaznena prijava protiv porodice Hasić iz razloga postojanje osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare (članak 236. stavak 1 i 2 kaznenog zakona RH) i krivotvorenja (članak 281. stavak 1 kaznenog zakona RH)”.

“Isto tako, pred Arbitražnim sudom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) pokrenut je postupak radi zaštite prava GNK Dinamo.

O ishodu spomenutih prijava javnost će pravovremeno biti obaviještena službenim komunikacijskim kanalima GNK Dinamo”, stoji u saopštenju koje potpisuje Uprava kluba. Podsjetimo, iz Dinama su se ranije oglasili i saopštili kako ih je porodica Hasić izigrala.

Zagrebački klub želio je produžiti saradnju sa Hasićem, a s obzirom da je on imao važeći stipendijski ugovor, na njegovu adresu poslali su dva ugovora, onaj o raskidu i novi o produženju. Na kraju je potpisan samo onaj o raskidu, pa je Ajdin tako postao slobodan igrač.

(pressing.ba)