Gradina dobila novo rukovodstvo

U Srebreniku je održana vanredna Skupština na kojoj je imenovano novo rukovodstvo.
12.09.2019 u 14:46
gradina

Nakon što je ljetos Skupština Gradina dala "zeleno svjetlo" da se može ići u partnerski odnos sa FK.Tuzla City, jučer je implementiran ovaj sporazum gdje imenovan Izvršni odbor, kojeg čine:

Fahrudin Likić kao predsjednik, Muhamed Suljagić i Adnan Bjelić kao dopredsjednici, te Samir Adanalić i Ibro Ibrić kao članovi. Osim ovog tijela, izabran je i novi nadzorni odbor kluba, kako i članovi komisija. Ova Skupština i novo rukovodstvo kluba nastavak su priče i aktivnosti vezanih za partnerstvo Grada Srebrenika i premijerligaša Tuzla City koje ima za cilj potpunu stabilizaciju prilika u klubu, kvalitetniji rad i organizaciju te povratak u Prvu ligu FBiH.

Prema riječima Muhameda Suljagića, dopredsjednika izvršnog odbora, novo rukovodsto Gradine donijet će znatno ozbiljniji i moderniji sistem rada, posebna pažnja biće posvećena radu s mlađim kategorijama, a vrata kluba su naravno otvorena za sve one koji vole Gradinu i koji mogu i žele pomoći u bilo kojem smislu.

Gost skupštine bio je i gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović koji je istakao kako je partnerstvo Grada Srebrenika i Tuzla City jedan veliki korak naprijed, kako za Gradinu, tako i uopće za fudbal na ovom području, te da će Gradska uprava u narednom periodu ispoštovati svoj dio obaveza iz ugovora o partnerstvu. Podsjećamo, u junu ove godine fudbalski klub Gradina i Fudbalski klub Tuzla City potpisali su sporazum o poslovnoj sportskoj saradnji.

Na ovaj način su stvoreni preduslovi da Gradina može dosta komotnije da funkcioniše, da se stvore znatno bolji uslovi za rad i da se pokuša vratiti u 1.ligu FBiH.

pressing.ba