Inspektori kaznili ugostitelje sa 80.000 KM za jednu noć

Epdemiološka situacija u bh. entietu RS značajno se pogoršala.
04.03.2021 u 19:38
inspekcija

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, u toku sedam dana značajno se pogoršala situacija, a broj bolničkih pacijenata je veći za oko 100, a posljedično je povećan i broj pacijenata na respiratorima.

On je posjetio da se 22. februara moglo razmišljati o relaksaciji, a današnje mjere se odnose na sedam dana kako bi se ispratilo stanje.

U sinoćnoj akciji Republičke uprave za inspekcijske poslove izrečeno je 79.000 KM kazni. Izvršeno je preko 400 kontrola, a u 66 slučajeva slučajeva nije bilo poštovanje epidemioloških mjera, piše Atv.

"Nastavićemo i dalje tako, vrlo rigorozno zbog pogoršane situacije! Radno vrijeme, distanca, korišćenje lične zaštitne opreme, broja prisutnik. Cilj inspekcije nije kažnjavanje, ali ovako nepovoljna epidemiološka situacija nas primorava da svako neodgovorno ponašanje rigorozno sankcionišemo", rekla je Milica Matijević, glavni inspektor Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Republička uprava za inspekcije poslove sve kapacitete je raspoložive kapacitete usmjerili na kontrolu nadzora propisanih mjera.

(ATV)