Iz Slobode poručili da će dobiti licencu na drugostepenoj

Povodom odbijanja zahtjeva Fudbalskog kluba Sloboda za izdavanje licence za učešće u Premije rligi Bosne i Hercegovine naredne sezone, oglasio se tuzlanski klub.
07.05.2019 u 16:17
sloboda

Saopćenje FK Sloboda prenosimo u cijelosti:

“Upravni odbor FK Sloboda Tuzla dobio je Odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja je zasjedala 3. maja 2019. godine u Sarajevu, a koja je donijela Odluku da FK Sloboda Tuzla nije u potpunosti postupio u skladu s pojedinim odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH te je iz tog razloga komisija odbila Zahtjev za licencu FK Sloboda Tuzla za takmičenje u sezoni 2019./2020.

Ovom prilikom ističemo da Upravni odbor FK Sloboda Tuzla poštuje Odluku komisije koja je korektno obavila svoj zadatak pri donošenju odluke. Vrijedi istaći da je Uprava zatekla određeno stanje u Klubu, povukla odgovarajuće poteze te se obavezuje da do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuni sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije”, navodi se u saopćenju FK Sloboda.

(pressing.ba)