Još jedan Zmaj odlazi u engleski Premiership

Još jedan Zmaj trebao bi od naredne sezone na Ostrvo!
20.04.2023 u 13:54

Austrijska "Laola1" najavila je transfer bh. reprezentativca Amara Dedića, a otkrili su i klub u koji bi navodno trebao preći.

Naime, Amar Dedić ove sezone igra zaista fenomenalno, a austrijski mediji tvrde da je ponudu za njega spremila uprava Brightona. Posebno su špekulacije o njegovom odlasku iz Salzburga krenule nakon fenomenalne partije u Zenici koju je pružio protiv Islanda u okviru kvalifikacija za EURO.

Uspio je Dedić postići gol protiv Islanda, a to je bila samo kruna na njegove sjajne partije koje bi uskoro mogle doći na naplatu. Austrijski medij uveliko piše o njegovom prelasku u Premiership, tačnije u ekipu Brightona koja je ove sezone najveće iznenađenje u ovoj ligi. Vođeni De Zerbijem Galebovi zauzimaju sjajno sedmo mjesto i imaju na svom kontu 49 bodova, te ih samo četiri boda dijele od mjesta koje naredne sezone vodi u evropsko takmičenje. Dedić bi im bio sjajno pojačanje posebno iz razloga jer su upravo na toj poziciji deficitirani, te su spremili ponudu za njega.

Trenutno tu igra Nizozemac Veltman koji je primarmo štoper i koji svoje zadatke ne obavlja baš onako kako je to želja menadžera. Osim Brightona u posljednje vrijeme još neki klubovi su navodno pokazali interes za Dedića, a svakako da su najveći Barcelona i Manchester United.