Minimalan poraz Zmajeva od Meksikanaca

Reprezentacija BiH poražena je minimalno od Meksika sa 1:0 u prijateljskom meču odigranom u San Antoniju.
01.02.2018 u 03:57
bih mexico

Za razliku od meča s Amerikom, selektor BiH ostao je bez stopera Sarajeva Marka Mihojevića koji potpisao za grčki Paok, pa je stopera s Graovcem zaigrao Medunjanin a na bokovima ponovo Todorović i Bekić. Umjesto Medunjanina u vezi je šansu dobio Lončar iz Širokog zajedno sa Tomićem, Sarićem, Zakarićem i Menalom te u vrhu sa Ahmetovićem.

Upravo ovaj zadnji je bio naš najbolji igrač u prvom dijelu koji je odigrao sjajnih 45 minuta kada je pravio ozbiljne probleme Meksikancima. Osim njegovih pokuašaja prijetili smo preko Medunjanina i Zakarića, ali samo smo bili zbunjeni u uvodnim minutama, dok smo u nastavku izgledali jako dobro, čvrsto, agresivno.

U drugom dijelu potpuna domiinacija Meksika, koja je rezultirala golom nakon kornera, kada smo sporo reagovali u defanzivno prekidu. Priliku su dobili golman Pirić, zatim Ćavar, Kojić, Todorović, Beširović i Šećerović. Zadnjih deset minuta smo igrali s deset igrača, kada je Almir Bekić dobio drugi žuti karton.

Sve u svemu, jako dobro i kokrektno prvo te nešto slabije drugo poluvrijeme, ali s obzirom da je Robi na raspolaganju imao uglavnom igrače iz Premijer lige, onda i ovaj minimalan poraz od Meksika nije bolan.

pressing.ba