Musemić i Crnogorac najavili gradski derbi u nedjelju

U nedjelju se na Tušnju igra gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja. Pred novinare su izašli treneri i kapiteni oba kluba.
26.02.2021 u 12:55
press slo tc

- Mislim da će utakmica pokazati šta smo radili i dokle smo došli. Svi igrači su spremni, željno iščekuju derbi i nadam se da će prenijeti na teren sve ono što smo se dogovorili. Tuzla City je skup odličnih pojedinaca, ali ako budemo pravi i u ritmu kao ranije, rezultat neće izostati. Sigurno da je derbi specifična utakmica gdje se nikada ne zna šta će se desiti, ali ko uđe sa više motivacije i želje prevazići će to, kaže trener Slobode Gradimir Crnogorac.

Kapiten Crveno-crnih Amar Beganović imao je zanimljivo izlaganje pred nedjeljni derbi.

- Trener Husref Musemić je najveće pojačanje Tuzla Cityja i želim mu ugodan boravak u Tuzli. Mi smo Sloboda, klub sa stogodišnjom tradicijom, te ne bojimo se nikoga i idemo svakako da u nedjelju ostvarimo svoj cilj a to su tri boda.

Strateg Tuzla Cityja Husref Musemić bio je odmjeren u svojim izjavama.

- Raspored je tako htio da prvu utakmicu Tuzla City vodim protiv ekipe u kojoj sam uspio provesti lijep period. Priča o derbiju ima svoju draž i vrijednost, a moji igrači su motivisani i žele što bolje odigrati utakmicu. Trenutno nemamo nikakvih problema s igračkim kadrom, osim Hasanovića koji je na oporavku nakon teške povrede. U nedjelju se nadam kvalitenoj utakmici i da će teren biti uslovan za igru.

Kapiten plavih Ajdin Nukić očekuje tri boda svoga tima.

- U nedjelju nas očekuje derbi koji ima veću draž, žar i borbu u odnosu ne neke druge utakmice. Siguran sam da ćemo uz naše maksimalno zalaganje ostvariti sva tri boda i priključak ka gornjem dijelu tabele te mjestu koje vodi u Evropu, kazao je Nukić.

Utakmica se igra u nedjelju u 13 i 30.

pressing.ba