Nihad Omerović i "Bolji Srebrenik" pristupili Konakovićevom NIP-u

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović i njegova lokalna stranka "Za bolji Srebrenik" pristupila je stranci Dine Konakovića "Narod i pravda".
28.02.2021 u 10:24
nihad i dino

Podsjetimo, Nihad Omerović je na posljednjim lokalnim izborima ostvario pobjedu za prvog čovjeka Srebrenika, dok je njegova novoformirana stranka "Za bolji Srebrenik" ostvarila značajan broj mandata u Gradskom vijeću.

Iako se u političkim kuloarima i ranije nagovještavao prelazak Omerovića u NIP, to se ipak desilo tri i po mjeseca nakon lokalnih izbora.

Omerović je 2014.godine prvi puta izabran za gradonačelnika i to na vanrednim izborima, a dvije godine kasnije na redovnim kao kandidat SDA.

Međutim, godinu dana kasnije došlo je do razlaza sa rukovodstvom SDA, s kojim se Omerović nije slagao a ova netrpeljivost traje i danas. Ona je posebno bila izražena u proteklom mandatu na relaciji izvršna-zakonodavna vlast.

Sada Omerović ima nešto bolju poziciju u Gradskom vijeću s obzirom da je dogovorio koaliciju sa nekoliko stranaka te se očekuje da će građani Srebrenika biti pošteđeni "predstava" sa Gradskog vijeća.

Prelazak Omerovića i njegove "ekipe" u NIP, desio se u subotu navečer u Centralnom dnevniku FACE TV, kada je i pojasnio javnosti zašto se odlučio pristupiti stranci na čijem je čelu Dino Konaković, također bivši SDA-ovac.

pressing.ba