Ako nas Robi odvede na EURO,Savezu pravu bogatstvo

Reprezentacije koje se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020. godine podijeliće 371 milion eura, saopšteno je danas na Kongresu UEFA u Bratislavi.
26.02.2018 u 18:19
robi

U slučaju da Prosinečki sa BiH izbori Euro, u kasu Saveza doći će 9.25 miliona eura ne uključujuću bonuse.

Uz to, svaka pobjeda na Evropskom prvenstvu donosi dodatnih 1.5 miliona eura, a osvojen bod garantuje 750.000 eura.

Plasman na EP izborit će 24 selekcije, kroz kvalifikacije i Ligu nacija.

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin je najavio da će UEFA uraditi sve da uspostavi takmičarski balans u evropskom fudbalu. Čeferin je, međutim, rekao da to ne znači da će klubovi iz istočne Evrope biti konkurentni u borbi za najveće trofeje.

“Moramo da vodimo računa o tome, balans u takmičenjima je veliki izazov i zahtjeva našu veliku pažnju. Borićemo se svim silama da to uradimo, ali ne obećavamo brda i doline. Ne mogu da tvrdim da će to rezultirati da klubovi kao što su Crvena zvezda ili Steaua ponovo podignu pehar Lige šampiona”, kazao je Čeferin.

Uskoro, možda već od naredne sezone, na takmičenjima pod okriljem UEFA biće dozvoljene četiri izmjene. To je zaključak sa sjednice Izvršnog komiteta evropske kuće fudbala, koji je prethodio današnjem Kongresu u Bratislavi. UEFA je analizirala izvještaj sa turnira, na kojima je eksperimentalno povećan broj zamjena tokom meča (omladinsko prvenstvo za fudbalerke 2016. i 2017, prvenstvo Evrope za seniorke 2016. i 2017, te Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije 2017), i na osnovu njega dala zeleno svjetlo da se izvrši promjena u pravilima. 

pressing.ba