Selimović i Hasandić najbolji u TK

Najboljim sportistima Tuzlanskog kantona za 2017.godinu proglašeni su kickbokser Mesud Selimović i košarkaš Almir Hasandić.
15.02.2018 u 20:30
mesud

Selimović je dugogodišnji reprezentativac i višestruki prvak BiH u kickboksu. U prošloj takmičarskoj godini osvajanjem srebrene medalje u disciplini K1 do 85 kilograma na Svjetskim igrama u Poljskoj postigao je najvrijedniji rezultat u karijeri. Na posljednjim Svjetskim igrama nastupilo je 3.500 sportista iz 31. sportske asocijacije, a Selimovićeva medalja je peta za BiH od 1981. od kako se ove igre i održavaju.

Almir Hasandić član je Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda iz Tuzle. Jedan je od najboljih košarkaškaša u prvenstvu BiH, a s klubom je u prošloj sezoni igrao polufinale doigravanja za prvaka BiH te stekao status seniorskog reprezentativca sa značajnom minutažom i doprinosom u utakmicama koje je naša najbolja košarkaška selekcija igrala u predkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

U kategoriji sportista invalida nagrada za najbolju ekipu pripala je Sportskom klubu invalida u sjedećoj odbojci Sinovi Bosne iz Lukavca, najbolji klub je Košarkaški invalidski klub iz Gradačca, a najboljim trenerom proglašen je Ejub Mehmedović, trener Odbojkaškog kluba invalida Drina iz Sapne.

Najbolja sportistkinja u ovoj kategoriji je Alma Hodžić iz Streljačkog sportskog kluba Konjuh Živinice, dok je titulu najboljeg sportiste ponio Ermin Jusufović, član Sportskog kluba invalida u sjedećoj odbojci Sinovi Bosne iz Lukavca.

Najbolji kadet u pojedinačnim spotovima je Sandro Krešić, član tuzlanskog Karate kluba DO, dok je u kategoriji ekipnih sportova najbolji Haris Dedajić, prvotimac Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda iz Tuzle.

Najbolji junior u pojedinačnim sportiovima je Hamza Čajić iz Kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac, dok je u ekipnim sportovima priznanje za najboljeg pripalo fudbaleru FK Sloboda Edisu Smajiću. Najbolji senior u kategoriji pojedinačnih sportova je Osman Junuzović iz Atletskog kluba Doboj Istok iz Klokotnice.

Što se tiče pojedinačnih sportova najbolji klub je Klub borilačkih sportova Tuzla-Sinbra iz Tuzle, dok je priznanje za najboljeg trenera dobila Željka Zombra iz lukavačkog Kluba borilačkih sportova ORKKA.

Za najuspješniju seniorku u kategoriji ekipnih sportova proglašena je Emina Demirović iz Ženskog košarkaškog kluba RMU Banovići, a najbolji trener je Sakib Malkočević, trener u svim selekcijama Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle, dok je najbolji klub tuzlanski Omladinski ženski rukometni klub Jedinstvo-Tuzla.

Specijalno priznanje za nesebičan doprinos u razvoju sporta te postignute rezultate Sportskog saveza TK posthumno je dodijeljeno odbojkašici Erni Sinanović, koja je prije nešto više od mjesec dana smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći. Sinanović je u svojoj veoma uspješnoj karijeri osvojila sve što se moglo osvojiti. Igrala je za odbojkaške klubove Polo, Kula Gradačac i Bosna, a u dresu odbojkaške Reprezentacije BiH je bila standardni igrač dugi niz godina.

U prvom izboru najbolje sportske fotografije BiH pod nazivom "Tomislav Trojak" osvojio je Denis Ruvić, drugoplasirani je Ahmet Bajrić Blicko, dok je treći Aleksandar Čavić.

(pressing.ba)