Prosinečki debitovao remijem, Medunjanin promašio penal

Reprezentacija BiH remizirala je u prijateljskom meču sa Sjedinjenim Američkim Država odigravši 0:0 u Los Angelesu.
29.01.2018 u 04:35
sad bos

Meč su ispred Šehića počeli Todorović i Bekić na bokovima te Mihojević i Graovac na stoperima. U veznom redu sa kapitenom Medunjaninom šansu su dobili Sarić i Tomić u sredini a Menalo i Zakarić na krilima, dok je napad predvodio Ahmetović.

Najbolju šansu u prvih 45 minuta imao je naš najagilniji igrač Luka Menalo, koji je u jednoj gužvi dobio šansu, ali domaći golman mu je dobro ušao u šut. Imali smo u tom prvom dijelu slabiji protok lopte prema Ahmetoviću, pa nismo bili previše opasni, kao ni Amerikanci.

Dobro smo otvorili drugi dio, kada je u 53.minuti mladi Menalo sjajno iskoristio nesmotrenost domaće odbrane te iznudio penal, koji nažalost nije iskoristio Medunjanin koji je pogodio stativu.

U nastavku meča Todorović iz Zrinjskog je dobio šansu i unio dosta živosti, kada je pravio probleme po lijevoj strani, ali nažalost rezervista Koljić nije iskoristio.

Priliku su još dobili Ćavar koji je nedavno iz Zrinjskog prešao u Eintracht iz Frankfurta te Bilbija, kao i Ibišević koji nastupa u Americi. Treba kazati i da smo imali veliku podršku naših navijača u Los Angelesu.

pressing.ba