Predsjedniku Slobode nije jasno zašto se traži njegova ostavka

Na Tušnju je upaljen "alarm". Serija loših rezultata natjerala je predsjednika Slobode da pozove novinre u goste i da im se izjada.
24.10.2017 u 12:48
sloboda

- Ima dosta ljudi koji rade protiv kluba, onih koji se pozdravljaju sa nama, ali nam ne misle dobro. Imamo velikih problema, da iščistimo Slobodu od kukolja. Imamo dosta problema, kada smo ušli u Slobodu, bili smo u bankrotu, ali bukvalno. Meni je smiješno iskreno kada kažu "Uprava napolje". Ne mogu ja ništa znati kako, gdje i šta. Ne mogu ja zabijati golove. Za to su zaduženi fudbaleri pored mene, Amer Ordagić i njegove kolege. Priča prije početka sezone vratite Sulejmana Krpića, Krpić vraćen, ostavite Amera, on ostavljen. Haris Mehmedagić nam treba, ova Uprava ostavi i njega. Šta treba da ja skinem i odigram utakmicu?, rekao je Mujkanović.

Iako se najavljivala borba za Evrope uslijedio je pad i sada slijedi borba za opstanak.

- Odgovorno tvrdim da klub neće ispasti iz Premijer lige, radimo na više frontova, želimo hiljadu i jednu stvar, ali mislimo da će sve doći na svoje. Mnogo je utakmica do kraja, imamo još dvadeset kola i mi ćemo se izvući iz ove krize. Mnogo posla je bilo pred nama, mnogo svega, ali ne znam dokle više da sve bude Uprava kriva. Ne možemo tražiti krivce u pojedinim fudbalerima, cijeli tim je kriv. Mi smo imali pripreme, imali odličnu opremu, a Čelik dovede 'bofl' fudbalere i ima bod više od nas". "Ako ima neko da želi, ako ima neko volju i smatra da sam ja problem, daću ja otkaz. Moraš biti fanatik u ovom poslu da bi znao raditi. Sutra igramo protiv Bratstva i sutra je biti ili ne biti za sve nas.

Predsjedniku nije jasno zašto se traži njegova ostavka.

- Ponovo je meta meni na čelu, ponovo sam ja kriv. Publika nam je zaista odlična i moramo je obradovati. Alarmi su odavno upaljeni, ja radim džaba i ja sam ovdje volonter. Javnost nije obavještena i oni koju truju i loše pišu žele da zakuhaju. Nadamo se da će ovo na kraju donijeti dobro klubu, veli predsjednik.

Trener Slavko Petrović je govorio o utakmici u Gračanici. 

- Veliki derbi jer ekipa Bratstva je uvijek naložena protiv nas. Moramo konačno da se trgnemo, da odradimo kako treba da pokažemo da znamo da igramo fudbal. Mi smo favoriti, ali trebamo da to dokažemo na terenu. Neki fudbaleri su pokazali da mogu, odnosno da imaju limite i to je uredu. Međutim ima fudbalera koji mogu više, a ne žele i to je problem. Želimo prolaz u Kupu, ali moramo da budemo mnogo bolji nego do sada", rekao je Petrović.

Kapiten Amer Ordagić optimista je uoči Kupa sa Bratstvom.

- Nalazimo se u negativnoj rezultatskoj seriji, imamo problema sa realizacijom. Ali sutra moramo izaći na teren i pokazati zašto nosimo dres ovog kluba. Od prvog minuta moramo biti agresivni i jaki, ako želimo prolaz u Kupu, kratak je bio Ordagić.

pressing.ba