Obećavao donacije i uzimao novac od naivnih građana

Protiv poznatog prevaranta Slađana Đorđevića (41) iz Srebrenice policija je podnijela izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je predstavljajući se kao pripadnik bezbjednosne agencije od jedne žene u toj opštini uzeo novac kako bi joj "sredio" donaciju, a zatim joj ukrao oko 700 KM.
25.01.2020 u 17:34
srebrenica

Protiv njega je policija iz Srebrenice podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina i terete ga za krivična djela prevara i krađa. On je, kako saznajemo, polovinom ovog mjeseca pokušao prevariti više osoba kojima se predstavljao kao pripadnik BIA i CIA, a jedna žena nasjela je na njegovu priču da joj putem svojih veza može "srediti" donacije za kuću.

"Dvije žene su potvrdile da im se muškarac predstavio kao agent CIA ili BIA, nisu bile sigurne, te da je imao uvjerljivu priču. Jedna od njih mu nije dala novac, a druga jeste određenu količinu, za navodnu dokumentaciju", rekao je izvor "Nezavisnih".

Prema njegovim riječima, nakon toga joj je iz novčanika u kući ukrao oko 700 KM. Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Zvornik navodeći inicijale, on je osumnjičen da je sredinom januara na području opštine Srebrenica, predstavljajući se kao službenik jedne bezbjednosne agencije, od te žene tražio određenu količinu novca kako bi joj omogućio određene pogodnosti, što je ona i učinila.

"Takođe, osumnjičeno lice terete da je tom prilikom iskoristivši njeno odsustvo u jednom momentu iz njenog novčanika ukrao određenu količinu novca, nakon čega je pobjegao", naveli su iz policije.

Srebrenička policija bila je raspisala potragu za njim, a prije nekoliko dana kolege iz Banjaluke su im pomogle u njegovom pronalasku, i to zahvaljujući jednoj prevari koju je počinio u tom gradu. On se nedavno lažno predstavio kao službenik Interpola u jednom banjalučkom hostelu, gdje je boravio, a nije platio usluge. Pritom se osoblju predstavio kao policijski službenik Interpola, te im pokazao nepoznatu službenu legitimaciju u kožnoj futroli.

Nakon što je uhapšen, kod njega je banjalučka policija pronašla i oduzela službenu legitimaciju, za koju je utvrđeno da je lažna. I o tom slučaju je bio obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Ovo nisu jedine prevare Đorđevića, koji je često glumio lažnog agenta. On se 2018. godine u Derventi predstavio kao policijski službenik Evropske policijske asocijacije, pokazujući ovlaštenim licima službenu legitimaciju. Policija je kasnije utvrdila da nije član Evropske policijske asocijacije, kao i da je službena legitimacija nevažeća.

(NN)