Od Federalne lige do golgetera u Austriji

Jedan od bh. internacionalaca koji trenutno igra u najboljoj formi je Smail Prevljak.
18.02.2018 u 12:18
prevljak

Mladi napadač Mattersburga na posudbi iz Salzburga i jučer je briljirao. Njegov klub upisao je četvrtu pobjedu u nizu, a Prevljak je bio dvostruki strijelac. Poražena je Austrija rezultatom 2:1.

Na posljednjih pet mečeva Prevljak je postigrao isto toliko golova i trenutno je jedna od najboljih napadača u Bundesligi Austrije. Od početka sezone postigao je sedam golova i upisao četiri asistencije. Konjičanin rođen 1995. u Mattersburg je došao na posudbu iz Red Bull Salzburga, čiji su se čelnici na ovaj korak odlučili nakon višemjesečne Smailove pauze usljed teške povrede koljena.

Upravo je pomenuta povreda dosta usporila Prevljakovu karijeru, koja je od početka obećavajuća.

Iz Igmana je ovaj fudbaler prije pet godina otišao u juniore Leipziga, a odatle nakon posudbe u Lieferingu dospio u Salzburg, prenosi Fokus.ba. Igrao je i za mladu reprezentaciju BiH, a bivši slektor Zmajića Darko Nestorović jedne je prilike rekao da je Prevljak nasljedink Edina Džeke.

-Mattersburg se može nazvati “FC Smail Prevljak“. Novi moto navijača ovog kluba je “Smail, pa smile“, stoji između ostalog u tekstu objavljenom jučer na stranici Diepresse.com.

(sportske)