Otvaraju se i tržni centri

Od četvrtka bi se trebali otvoriti i tržni centri a odluka bi se mogla donijeti na sjednici Kriznog štaba koja je zakazana za srijedu.
26.05.2020 u 21:34
bcc

Kada je riječ o ugostiteljskim objektima koji se nalaze u sklopu tržnih centara, odnosno u zatvorenom prostoru, kako je rekao Ajdinović, preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva je da se i njima dozvoli rad uz propisanu mjeru da u jednom prostoru bude maksimalno 50 osoba, kao i uz ostale preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Inače, naredba o zatvaranju tržnih centara Federalni štab civilne zaštite donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije koronavirusa. Na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva je rečeno da ublažavanje mjera ide u tri faze.

"Treća faza stiže u ovoj sedmici koja obuhvata i tržne centre. Prijedlog Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva jeste da se dozvoli rad tržnim centrima uz provođenje odgovarajućih higijensko epidemioloških mjera", rečeno je na konferenciji za novinare.

pressing.ba