Radnik dobija istočnu tribinu i terene vrijedne 1,8 miliona KM

FK.Radnik iz Bijeljine dobit će istočnu tribinu te još terena za treniranje u šta će biti investirano 1,8 miliona maraka.
14.02.2018 u 17:14
radnik

- Ovo je pun pogodak, a zajedno sa ovim radovima izgradit ćemo i pristupni put ka istočnoj tribini. Uz izgradnju reflektora, koja je dogovorena sa Fudbalskim savezom BiH, u dogledno vrijeme svoje utakmice u Evropi mogli bi da igramo na Gradskom stadionu, a korist od izgradnje ovakvog kompleksa imala bi i Omladinska škola - saopćeno je iz Radnika.

Podršku projektu, koji u najvećem dijelu finansirala Evropske unije, dale su sve političke partije, a grad Bijeljina ima obavezu da osigura zemljište i izgradi pristupni put ka istočnoj tribini.

Vrijednost radova na izgradnji sportskog kompleksa i pristupnog puta je oko milion maraka, dok će izgradnja reflektora koštati oko 850 hiljada. Ovo su veoma značajne investicije, koje će se velikim dijelom finansirati iz fondova Evropske unije, Svjetske fudbalske federacije, Fudbalskih saveza BiH i RS, te gradske uprave, koja bi trebalo da osigura zemljište i dio novčanih sredstava.

(pressing.ba)