S dobrim terenima i reflektorima i PL bi izgledala kvalitetnije

Reprezentativci Bosne i Hercegovine koji uglavnom dolaze iz Premijer lige BiH, pokazali su kvalitet u duelu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država!
29.01.2018 u 10:34
travnjaci

Momci koji dolaze iz Željezničara, Zrinjskog, Širokog, Sarajeva, Slobode, Krupe, Radnika...brzo su se adaptirali sa "bh.krompirišta" na sjajan teren u Los Angelesu.

Menalo, Todorović, Zakarić, Sarić, Ahmetović, Bekić...pokazali su da se jako dobro snalaze na vrhunskom travnjaku, a tada njihova igra dobija na kvalitetu više.

Kad se dobrom travnjaku pridodaju reflektori te dobra atmosfera s tribina, ugođaj i dojam su još bolji.

A, to je ono što nedostaje Premijer ligi. U kojoj tek imamo samo jedan vrhunski travnjak, onaj na Bilinom Polju. Ostali su u manje ili više očajnom stanju.

Potpuno je neshvatljivo da čelnici Nogometnog saveza kupuju zgradu od 20 miliona maraka dok naši klubovi igraju i treniraju na očajnim terenima.

Savez u saradnji sa FIFA-om, UEFA-om, državom, entitetskim, kantonalnim i općinskim vlastima može svake godine uraditi dva vrhunska terena poput onog na Bilinom Polju.

Tako da bi za pet-šest godina svi premijerligaši imali vrhunske terene. Na kojem bi kvalitet fudbala bio znatno veći, gdje bi se stvarali bolji i kvalitetnije igrači, pa bi klubovi u konačnici prodavali igrače u milionskom iznosu a ne za nekoliko stotina hiljada maraka ili eura.

Za ovo se trebaju boriti članovi svih fudbalskih vlada u BiH, ako žele dobrobit bh.bubamari.

Strategija, program i realizacija mogu se uraditi u toku godine, samo ako Elvedin Begić, Jasmin Baković i ostala družina koja vedri i oblači u bh.fudbalu uistinu to želi.

(M.S.)