Sloboda ostala bez dva standardna veznjaka, Crnogorac čeka pojačanja

Armin Hodžić i Omar Pršeš nisu više članovi Slobode koja je danas startala sa pripremama.
09.01.2020 u 13:35
sloboda

Trener Gradimir Crnogorac je kazao kako je optimista.

- Plan je da se pripremamo ovdje u Tuzli dve dok nam to budu dozvoljavali vremenski uslovi. Veći broj igrača dolazi na probu i mi se nadamo da će se neko nametnuti stručnom štabu i ostati u ekipi. Drgi dio priprema planirano je da obavimo negdje u toplijim krajevima gdje ćemo odigrati nekoliko kontrolnih utakmica’ – kazao je Crnogorac.

Kada su u pitanju očekivanja od nastavka takmičenja trener Slobode je istakao kako je svjestan da se klub nalazi u jednom nezavidnom položaju ali kaže da će nastojati odraditi što kvalitetnije pripreme i uz dobru selekciju igrača uspjeti izboriti cilj, a to je opstanak u ligi, kaže Gradimir, te dodao:

- FK Sloboda zaslužuje status premijerligaša. Nadam se da ćemo svi zajedničkim snagama uspjeti u tome’ – kazao je Crnogorac i dodao kako trenutno Slobodi u svim linijama nedostaje po najmanje jedan kvalitetan fudbaler.

Povratnik u redove Slobode Elvedin Herić je kazao kako su on i njegovi saigrači svjesni da je pred njima težak period ali vjeruje da će Sloboda na kraju izboriti dobar plasman na tabeli. Podsjetimo, Sloboda trenutno zauzima deseto mjesto na tebali sa sa 17 osvojenih bodova i svega bodom više od Čelika koji se nalazi u zoni ispadanja.

pressing.ba