Sloboda predstavila trenera, još jedan igrač otišao s Tušnja

Kao što smo prošle sedmice i najavili novi-stari trener Slobode je Admir Smajić.
10.06.2019 u 15:16
smajic

Nekadašnji fudbaler Partizana ponovo će sjesjti na klupu Tuzlaka i ponovo u ulozi tim menadžera, ali još nije poznato ko će biti njegovi saradnici u stručnom štabu.

Za sada su ovo mjesto odbili Vojvodić i Dudić a ne zna se ko je spreman da to učini. 

Smajlović je rekao da će kao sportski direktor realizirati ono što novi tim menadžer bude tražio, a u vezi sa izborom saradnika u stručnom štabu, te igrača.

- Ja sam, u stvari, njegov kurir, usko ćemo sarađivati isključivo u interesu Slobode. Bio je veliki igrač, reprezentacivac BiH i saradnik Blažu Sliškoviću, kada je ovaj vodio reprezentaciju BiH. Smajić će biti šef svim trenerima prvog tima i ima odriješene ruke da bira saradnike, predlaže igrače i plan rada, a ujedno je odgovoran za rad ekipe - naglasio je Smajlović.

Smajić je kazao da je potpisao ugovor na godinu, te da će saradnike izabrati narednih dana, dodavši da mu je želja da to budu mladi i ambiciozni treneri iz redova Slobode.

- Prema informacijama koje posjedujem, imamo mnogo igrača kojima ističe ugovor i žele promijeniti sredinu. Odmah ćemo početi s razgovorima i želja nam je da što prije sklopimo tim. U ovoj godini prioritet nam je stabilizacija ekipe. Mladi igrači će imati priliku da uđu u prvi tim ukoliko imaju potencijala – naglasio je Smajić.

Od igrača će, kaže, tražiti da shvate šta znači nositi dres Slobode, kluba koji je u bivšoj državi bio poznat po tome da nikada nije kupovao igrače.

- Igrači će se morati identifikovati s klubom, navijačima, ljudima iz kluba i gradom. Nemamo mnogo vremena i mnoge stvari morat ćemo rješavati u hodu. Tražit ću da igrači najprije nešto daju klubu, a tek onda da nešto za sebe mogu tražiti – naglasio je novi "kormilar“.

Kao i prošle godine u ovo vrijeme, kada je postavljen za tim menadžera Slobode, istaknuo je da nije mađioničar i da ništa ne može garantovati, ali da će sve učiniti da se njegov i plan uprave realizuje. Nije želio objašnjavati zašto je prošlog ljeta, mjesec dana nakon imenovanja za tim menadžera, podnio ostavku i Slobodu ostavio na cjedilu.

- To je prošlost i ne želim se vraćati na te stvari. S ljudima iz Slobode razišao sam se na korektan način. U nogometu ima stvari koje prihvatate ili ne prihvatate. Trebat će nam velika podrška, a ja želim da sve što radim bude transparentno i neću se kriti pod javnosti. Jedino što priznajem jeste igralište, disciplina i rad – smatra Smajić.

Brandalik je dodao da će Smajić predložiti saradnike, te da ima podršku uprave prilikom selektiranja i dovođenja igrača. Napomenuo je da su u klubu napravili disciplinski i pravilnike o plaćama i odnosima s javnošću, uspješno je okončan posao vezan za dobijanje licence.

- Sada su na red došli treneri i igrači. Svi ćemo raditi kao Sloboda i niko neće biti iznad kluba. One koji nam budu prigovarali na ovakvom radu tretirat ćemo kao da su protiv Slobode – rekao je potpredsjednik Brandalik.

Odgovarajući na pitanja o razlazu sa Zlatanom Nalićem, kazao je da nije otpušten, nego da uprava nije smjela ući u rizik angažovanja trenera koji je od 99 mogućih bodova u sezoni osvoji 38, zbog čega se opredijelila da potraži drugog stručnjaka.

Član Slobode više nije ni stoper Ignjatović.

(pressing.ba)