Sloboda raskinula ugovor sa defanzivcem

Danas je došlo do sporazumnog raskida između Slobode i srbijanskog internacionalca Marka Marinkovića koji je cijelo vrijeme nakon prekida sezone boravio u Tuzli zajedno sa saigračima.
15.05.2020 u 19:54
sloboda 6

Iako je stručni štab čvrsto računao na njegove usluge u eventualnom nastavku sezone kao i u sljedećoj sezoni, igrač je iz privatnih razloga insistirao na tome da se vrati u Srbiju i klub mu je teškog srca izašao u susret.

“Mogu potvrditi i reći da su generalni direktor i Uprava kluba bili krajnje korektni i da se sve ispoštovalo što je bilo dogovoreno", kaže Marinković, ne skrivajući da mu je žao zbog rastanka sa Slobodom, ali privatni razlozi su ipak bili neodgovodive prirode.

Podsjetimo, Marinković je došao pred sami početak drugog dijela sezone i do prekida izazvanog pandemijom, odigrao je veoma dobro susrete protiv Zrinjskog i Čelika. Iz kluba poručuju da im je veoma žao radi rastanka sa igračem koji je bio uzoran i bez ikakvih incidenata, ali i da Marku prije svega žele da ostane zdrav u ovim teškim i neizglednim vremenima, kao i puno sreće u nastavku karijere. Također, nisu isključili ni mogućnost da jednog dana Marinkovića ponovo vide na Tušnju.

(SS)