Slobodu uglavnom vole oni koji joj ne mogu pomoći

Skupština Slobode je održana, ali problemi nisu riješeni.
12.01.2018 u 18:07
sloboda

Predsjednik Senad Mujkanović je kazao kako je on i ostali članovi Upravnog odbora i dalje u ostavci i da ovo tijelo treba da nađe rješenje za tuzlanskog premijerligaša.

To znači da se za mjesec treba održati nova Skupština. Ali, samo je pitanje, šta ona može donijeti? Ništa!

Jer kad se pogleda sastav Skupštine Slobode, jasno je da su tu uglavnom ljudi koji vole a koji ne mogu puno pomoći Rossonerima. Sam prijedlog da se članstvo u Skupštini treba plaćati sa 1.000 KM nije prošao, jasno govori da ova Skupština osim ljubavi teško može nešto više dati.

Ova Skupština treba da otvori oči prvom čovjeku Grada Tuzle Jasminu Imamoviću, da Sloboda sa ovim funkcionisanjem ne može još dugo biti premijerligaš, što očekuju navijači i javnost.

To što su napravili reprogram sa Poreskom upravom je sjajna stvar i jedan korak ka ozdravljenju Kluba, ali je problem što nema ili možda ima, ali se ne pojavljuje, neko ko je spreman da investira ozbiljnije novce u Klub i stadion.

Navijači priželjkuju Azmira Husića, no on je kazao kako ga to sada ne zanima i da ima planove sa Slogom.

Slobodi jasno treba jedan Vincente Tan ili turski investitori koji su nedavno ušli u Čelik. On se za sada ne pojavljuje. A, možda se i pojavi.

A, ako se ne pojavi, Slobodi se pišu crni dani. Ili možda ispadanje u niži rang neki i ne vide crno, nego samo crveno.

Mujkanović je kazao da ne želi da ga se pamti kao predsjednika s kojim je Sloboda ispala u niži rang. Za one koji još nisu svjesni, Tuzlaci su jako blizu ispadanja u Prvu ligu FBiH.

(M.S./pressing.ba)