Sloga proslavila ulazak u Premijer ligu

Sloga je na stadionu u Simin Hanu proslavila ulazak u Premijer ligu!
04.06.2018 u 06:53
husic

Pred više hiljada navijača i simpatizera ovoga kluba uz vatromet obilježen je najveći uspjeh ovoga kluba u njegovoj historiji.

Prije slavlja upriličen je iftar za postače kojem je prisustvovalo više stotina vjernika u blizini stadiona, nakon čega je započeo Program proslave.

Voditelj Zlatan Jovanović napravio je sjajnu, navijačku atmosferu, a prisutnima se prvi obratio Ibrahim Lapandić u ime Nogometnog saveza FBiH, koji je Selveru Ahmetoviću uručio prvo prelazni a zatim i pehar te medalje koji ide u trajno vlasništvo.

Gostima se obratio i premijer u Vladi TK Jakub Suljkanović koji je obećao podršku Slogi ali i ostalim sportskim kolektivima u Tuzlanskom kantonu.

Na kraju je na scenu izašao i tvorac ovog sportskog čuda Azmir Husić koji je između ostalog kazao:

- Evo nas ovdje sa ostvarenim ciljem. U Premijer ligi ne želimo biti samo prolaznici neko bitan faktor u bh.fudbalu. Napravili smo kratkoročni i dugoročni plan kojeg želimo ostvariti. Imat ćemo najbolji i najmasovniji Omladinski pogon čiji članovi neće plaćati članarine. Želimo najbolje mlade fudbalere da imamo u klubu koji je će imati najbolje uslove za razvoj. Ovo ne bismo mogli bez vaše podrške koju očekujemo i u narednoj sezoni kada će se klub zvati Tuzla City, kazao je Husić.

Večer je zaključio Enes Begović dvosatnim koncertom.

pressing.ba