Srebrenik zahvatila fudbalska groznica

Srebrenik trese fudbalska groznica!
08.03.2019 u 20:15
Gradina

Plavi žele povratak u Prvu ligu FBiH, a prema imenima koja su stigla ove zime podno Majevice, ovaj poduhvat i nije nerealan.

Fudbalski ambijent se polako vraća u Srebrenik.

U plave redove je stiglo nekoliko povratnika i to Ibrahim Škahić, Armin Delić, Salih Muminović, Haris Ordagić, Senadin Oštraković...koji bi uz sada već iskusne Dinu Andrića, Adnana Likića...trebali činiti jednog od najozbiljnijih konkurenata za povratak u Prvu ligu FBiH.

Već danima sa džambo plakata na utakmicu pozivaju Škahić, Oštraković, Delić, Andrić, Muminovvić...

Jedini hendikep je odlazak trenera Samira Adanalića koji se preselio u Tuzla City od prošle sedmice,  kada je ušao u Stručni štab Mirze Varešanovića.

Ali na klupu su stigli iskusni treneri odnosno bivši fudbaleri Nedžad Bajrović i Suad Jašarević, za koje navijači vjeruju da mogu s Plavima do višeg ranga, a na tom putu im je najveći konkurent Budućnost iz Banovića.

Podrška stiže sa svih strana a posebno od bivših fudbalera i to Kenana Pirića koji sada brani boje slovenačkog prvaka Maribora, zatim Omera Joldića aktuelnog trenera juniora Željezničara, pa Amera Ordagića iz norveškog Branna, Samira Bekrića iz Zrinjskog, Kenana Turudije koji fudbalski hljeb zarađuje na Islandu, Ermina Huseinbašića iz Zvijezde 09...

Na Gradski stadion u Srebrenik su svi pozvani a za duel sa Odžakom ulaz je besplatan, gdje se očekuje pun stadion.

pressing.ba