Trojica iz Premijer lige na Robijevom spisku za Bugarsku i Senegal

Selektor BiH Robert Prosinečki objavio je popis imena za dva duela krajem marta protiv Bugarske i Senegala.
13.03.2018 u 14:45
robi

Prosinečki je ponovo odlučio dati priliku pojedinim igračima koji do sada nisu previše dobijali priliku da igraju za seniorsku reprezentaciju, a među takvima izdvajaju se Smail Prevljak, Deni Milošević, Jozo Šimunović, Samir Memišević, Elvis Sarić i Goran Zakarić.

“Ovo je spisak igrača koji će biti za ove dvije utakmice 23. i 27. marta sa Bugarskom i Seneglaom. To su dva odlična testa u kojima računam na sve igrače sa ovog spiska. Nadamo se da neće biti povreda i promjena. Begović se javio jučer i obavijestio nas da ima problema sa koljeno. Izašli smo mu u susret da ne dolazi za ove dvije utakmice. Sam je zatražio da ga izostavimo, tako da sam mu izašao u susret. Nama su svima najvažnije utakmice koje dolaze, a nadamo se da će biti spreman za ono što nas čeka“, kazao je Prosinečki.

Selektor je dodao da je prezadovoljan trenutnom formom reprezentativaca, od kojih je većina standardna u svojim klubovima.

“Prezadovoljni smo formom i igranjem igrača za klubove. Sa spiska je njih 98 posto standardno u svojim klubovima. Tako da to već dugo nije bilo. Moramo biti zadovoljni. Mislim da samo jedan ili dva igrača sa ovog spiska nisu od početka u sastavu, ali su ulazili i davali neke golove, a po mom mišljenju su budućnost reprezentacije“, naglasio je Prosinečki.

Objasnio je u situaciju vezanu za Senada Lulića i razgovor koji je planirao obaviti s fudbalerom Lazija kako bi ga pokušao nagovoriti da promijeni odluku da se oprosti od dres sa državnim grbom.

“S Lulićem je došlo do nesporazuma u našoj komunikaciji za razgovor. Meni je žao što nisam razgovarao s njim, ali je on sam rekao da i da je došlo do razgovora ne bi igrao za reprezentaciju. Samo nam može biti žao što neće više biti s nama, ali to je njegova odluka. Moramo se fokusirati na igrače koji žele igrati i koji su tu“, zaključio je Prosinečki priču o Luliću.

Seniorska reprezentacija BiH okupljaće se od 19. marta u Razgradu, gdje će četiri dana poslije od 19 sati na stadionu ”Ludogorets Arena” odigrati meč s Bugarskom. U francuskom Le Havreu na stadionu ”Oceane” popularni ”zmajevi” će 27. marta od 20 sati odmjeriti snage sa Senegalom.

Spisak igrača na koje računa Prosinečki: golmani: Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Kenan Pirić; odbrana: Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Jozo Šimunović, Toni Šunjić, Samir Memišević, Ermin Bičakčić; vezni red: Muhamed Bšić, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Višća, Haris Duljević, Deni Milošević, Elvir Sarić, Gojko Cimirot, Goran Zakarić; napad: Edin Džeko, Kenan Kodro, Riad Bajić i Smail Prevljak.

pressing.ba