Tuča u Međugorju igrača Olimpica i Jadrana

Prijateljska utakmica u Međugorju, u kojoj su se sastali sarajevski Olimpik i Jadran iz Ploča, prekinuta je nakon 15 minuta zbog opće tuče nogometaša na terenu,
13.02.2020 u 16:51
olimpic

Prema vijestima do kojih je došli, do skandaloznog ponašanja igrača oba tima došlo je nakon što su se verbalno sukobila dva nogometaša iz redova Olimpika i Jadrana.

"Nakon prvih čarki između njih dvojice, nastao je opći metež na terenu, u kojem su učestvovali svi igrači oba tima. Nakon što su se sukobili igrači iz prvih postava, njima su se u tučnjavi priključili i rezervni. Odmah da kažem da nije riječ o nekom nacionalističkom incidentu, da je jedan igrač drugom opsovao nešto na nacionalnoj osnovi, već je riječ o samo sukobu dva igrača u žaru borbe, koji se kasnije prenio na sve igrače. Srećom, niko nije povrijeđen", priča za Radiosarajevo.ba jedan od navijača koji je pratio meč u Sportskom centru u Međugorju.

Olimpik i Jadran se u Međugorju nalaze na pripremama. Prijateljski susret je zakazan prije nekoliko dana.

"Lijepo vrijeme, sjajan teren... Pravi sportski ugođaj se na kraju pretvorio u sramotu. Pripadnici MUP-a nisu bili na terenu, jer je riječ o prijateljskom susretu, ali i da su bili tu, ništa ne bi mogli uraditi, jer je tučnjava bila kao na ringu. Moram kazati da se sve brzo smirilo i da nakon tog bokserskog obračuna niko nije povrijeđen, niti je priveden...", dodao je navijač.

Isti izvor nam je kazao da susret nakon prekida i tučnjave nije nastavljen.

(RS)