Tuzla City startao sa pripremam, Hasagić u stručnom štabu

Tuzla City je započeo s pripremama.
10.01.2020 u 15:09
press tc hasagic

Fudbalerima se obratio prvi čovjek kluba Azmir Husić, zatim predsjednik Almir Husić, generalni direktor Sabahudin Vugdalić, sportski direktor Samir Muratović te šef stručnog štaba Elvir Baljić.

– U Tuzli ćemo raditi do 26.januara, prva provjera je 18.januara protiv Zvijezde 09. U Turskoj ćemo boraviti desetak dana i odigrati tri utakmice. Kad se vratimo u BiH odlazimo deset dana u Blagaj i igrat ćemo zadnju provjeru protiv Širokog. Stigli su nam lijevi bek Leković umjesto Zlatkovića, zatim Arežina umjesto Husejinovića kao i Ivković koji će pojačati konkurenciju u veznom redu kao i mladi golman Delić, kazao je Baljić, te dodao:

– U stručnom štabu je novo ime Kenan Hasagić. On je stigao umjesto Dedića. Od ekipe očekujem dobar rad i da se zadržimo u vrhu. Hasagić je prilikom dolaska u Tuzlu rekao:

– Drago mi je što sam tu, došao sam jer sam veliki prijatelj s Baljićem, on me nagovorio. Čuo sam sve pozitivno o klubu. Njihove ambicije su mi dale do znanja da ovdje trebam doći i pokušam prenijeti svoje znanje i iskustvo na taj dio posla koji ja obavljam. Nadam se da ćemo svi skupa uspjeti da ostvarimo taj zadani cilj. Prve dojmove još nem mogu reći, srdačno sam primljen, u ovih par dana ću imati nešto više za reći, kazao je on.

Prvi trening Plavi će odraditi u subotu.

pressing.ba