Tuzla, Mostar i Banja Luka još čekaju na hibridne terene

Radovi na instalaciji hibridnih travnjaka kasne, to se znalo i ranije, ali će izvođači i N/FS BiH probiti još jedan rok koji su sami sebi postavili.
02.09.2022 u 15:26
tusanj

Puževim korakom napreduju radovi na četiri stadiona koji su prvi izabrani za instalaciju hibridnih terena u Bosni i Hercegovini.

Toliko je spora egzekucija radova da je probijen i novi rok koji je N/FS BiH sam sebi zadao kada je posljednji put, početkom avgusta, u Banjaluci održan sastanak kako bi se utvrdila nova dinamika rada.

Tada je Veležu obećano da će travnjak na stadionu “Rođeni” biti postavljen 3. septembra, te kako će sredinom mjeseca Velež svoju utakmicu sa Sarajevo igrati petnaestak dana poslije.

Do toga očito nije došlo, a iz N/FS BiH i dalje ni riječi od odgovornih koji su posao dali konzorciju kojeg predvodi Wickr Grupa, koja nikada nije radila poslove u fudbalskoj infrastrukturi.

“Predlagao sam da radove okrenu u noćnim satima, da učine sve da bi mi što prije imali stadion” rekao je Senad Husnić, predsjednik Veleža i napominje da ovakvo stanje iziskuje dodatne troškove, da je organizacija utakmica vrlo teška. Ovako će Velež, ko zna do kada, svoje utakmice nastaviti igrati u Gabeli.