U Tuzla Cityju predstavljen novi trener

Mirza Varešanović i zvanično je novi trener FK.Tuzla City!
27.02.2019 u 13:10
Varesanovic

Ovaj nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine dogovorio je saradnju s ovim Klubom do kraja sezone, a sa mogućnošću produljenja ako obje strane procijene da su zadovoljne.

– Nakon poraza od Sarajeva sada već bivši trener Slobodan Starčević je odlučio da podnese ostavku. Morali smo brzo reagovati i nakon nekoliko opcija, odlučili smo se za Mirzu Varešanovića. Vjerujemo da smo napravili dobar odabir, kazao je sportski direktor Almir Husić koji je dodao:

– Uz Varešanovića radit će Samir Adanalić kao prvi asistent, zatim Selver Ahmetović drugi asistent, zatim Jasmin Zahirović kao kondicioni trener te Mirsad Dedić, trener specijalista. U ovome timu je i sportski savjetnik Samir Muratović. Potom se medijima obratio i novi strateg Plavih Mirza Varešanović.

– Bio sam na putu kada me predsjednik Azmir Husić nazvao. Sve smo dogovorili za tri minute. S obzirom na potencijal kluba i igračkog kadra nisam puno razmišljao. Ne poznajem dobro ekipu, ali mislim da imaju problem psihološke prirode. Što se tiče igračkog kadra, oni zaslužuju puno bolje mjesto od sadašnjeg. Nadam se da ću ostati mnogo duže ovdje, ali za sada je dogovor na pola sezone, pa ako izborimo opstanak uz neko obostrano zadovoljstvo da dogovorimo dužu saradnju, rekao je Varešanović. Do utakmice s Čelikom koja se igra u srijedu, novi Stručni štab će s ekipom odraditi tri treninga.

Varešanović je bio bh.reprezentativac 25 puta, nosio je dresove Sarajeva, francuskog Bordoa, grčkog Olimpijakosa, Austrije iz Beča, turskog Bursaspora, dok je kao trener radio u Sarajevu, Veležu i Olimpicu.

pressing.ba