Zvijezda slavila u Travniku, Olimpic u Tešnju, lideru bod na Jakliću

Olimpic je pobjedom u Tešnju ponovo preuzeo lidersku poziciju dok je Sloga osvojila bod u Bugojnu i sada ima bod manje od Sarajlija.
08.10.2017 u 15:05
vel cap

Sloga je oslabljena stigla u Bugojno no ipak je lider očekivao tri boda. Na kraju se morao zadovoljiti samo jednim jer na Jakliću nije bilo pogodaka. Gosti su zadnjih pola sata imali i igrača više jer je domaći kapiten Nebić dobio crveni karton, no na kraju Vojvodićev tim nije mogao do pobjede.

Olimpic je slavio u Tešnju. Vukovi su poveli već u 10.minuti kada je bivši igrač Sarajeva Vučina Šćepanović zabio iz slobodnog udarca a na 2:0 povisio je Osmanović u finišu prvog dijela. Sadikovićev tim do kraja je uspio samo da ublaži poraz golom Nuhanovića.

Do gostujuće pobjeda došla je i Zvijezda koja je golom Cvijanovića slavila na Piroti i Travnik zakovala za dno.

Najviše golova viđeno je u Orašju gdje su Labudovi s 5:0 savladali Jedinstvo. Pogađali su Aletić, Brković, Marković i dva puta Vidović.

U kantonalnom derbiju Slaven je s 1:0 savladao Bratstvo golom Kukića a Bosna ekipu Metalleghe a sa 3:1 pogocima Dizdarevića, Sadikovića i Čabaravdića dok je za Jajčane pogodio Goloma na početku drugog dijela.

Igman je došao do velikog boda na gostovanju kod Rudara u Kaknju kao i Čapljina kod Veleža.

REZULTATI

Iskra-Sloga 0:0

Tošk-Olimpic 1:2

Travnik-Zvijezda 0:1

Orašje-Jedinstvo 5:0

Slaven-Bratstvo 1:0

Bosna-Metalleghe 3:1

Velež-Čapljina 0:0

Rudar-Igman 1:1

pressing.ba