Entiteski prvoligaš dobiva teren s plastičnom podlogom i reflektorima

Fudbalski klub Tekstilac iz Derventa uskoro će dobiti novi pomoćni teren.
22.08.2018 u 12:18
tekstilac teren

Radovi su već počeli a Derventa će za nekoliko sedmica biti bogatija za teren s umjetnom travom.

"Vlada RS obezbjedila je 250 hiljada KM, dok će 200 hiljada KM obezbjediti rukovodstvo fudbalskog kluba 'Tekstilac' predvođeno privrednicima Bojkom Gatarićem i Savom Ružojčićem uz podršku opštine Derventa.

Ovu ideju započeli smo prodajom vaučera od 50 KM gdje smo sakupili određena sredstava, ali nedovoljno, te ćemo ići još jedan krug kako bi se sakupio dodatni novac", rekao je načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Dodajući, kako će kroz mjesec i po dana Derventa imati jedan novi sportski teren, na opšte zadovoljstvo svih. Predsjednik derventskog prvoligaša Bojko Gatarić, izrazio je zadovoljstvo početkom radova, te da će konačno doći kraj problemima na treninzima tokom jeseni i zime.

"Nakon dugo godina čekanja, uspjeli smo zajedničkim snagama da započnemo ovaj projekat. Bilo je i onih koji nisu vjerovali u ovo, ali nas nekoliko je vjerovalo u ovo i uspjeli smo. Sigurno da ovo ima veliki značaj, jer naš klub naredne godine obilježava i 100 godina postojanja", rekao je Gatarić.

Pomoćni teren biće dimenzija 100x64 metra i ispunjavaće sve međunarodne standarde, što omogućava igranje zvaničnih utakmica, rekao je sekretar kluba Tihomir Tominčić.

"Izgradnja terena biće podijeljena u nekoliko faza, a danas prisustvujemo prvoj, tačnije pripemnim radovima. Nakon svih radova dolazi vještačka trava u rolnoama sa vlasima od 6 cm, koja će biti u dvije boje, svijetlo zelena i tamno zelena", rekao je Tominčić.

Kada se tome dodaju i reflektori riječ je o značajnom sporrtskom objektu.

pressing.ba