Još jedna smjena na premijerligaškoj klupi

Zbog izuzetno lošeg starta na početku sezonu, povratnik u društvo najboljih Olimpik, odlučio je da smijeni Darka Vojvodića koji je trenutno zaražen korona virusom.
05.09.2020 u 15:23
vojvoda

Upravni odbor FK Olimpik odlučio je da na mjesto šefa stručnog štaba postavi Esada Selimovića. Selimović je imenovan nakon što je Darko Vojvodić na testiranju na koronavirus bio pozitivan, pa će njegov oporavak trajati dosta dugo.

Samim tim izostajat će sa treninga i utakmica, a pred ekipom je serija izuzetno teških utakmica, u kojim Olimpik mora biti u potpunosti fokusiran na teren i nema puno prostora za manevar, nego se što bolje spremiti za ispite koji im slijede, objavili su iz bh. premijeligaša. Selimović je sa svojim saradnicima danas obavio sastanak, a nakon toga se susreo i sa fudbalerima.

- Prije svega, poželio bih Darku Vojvodiću što brži oporavak od koronavirusa i nadam se da će se što prije vratiti na teren i raditi ono što najbolje zna. Što se tiče situacije u timu, pokušat ćemo se spremiti što bolje za naredne izazove. Ekipa je upisala pet poraza, ali ako se pogleda sve što se dešavalo trebali smo imati dosta više bodova, ali stanje je takvo kakvo jeste. Imamo dovoljno vremena do prve utakmice koju igramo protiv Veleža i na nama je da se što bolje spremimo i probamo ostvariti pobjedu i osvojiti bodove u tom duelu, rekao je Selimović nakon prvog treninga, koji je obavio sa ekipom.

(pressing.ba)