Jusuf Nurkić postao najplaćeniji bh.sportista u historiji

Jusuf Nurkić potpisao je novi ugovor sa Portland Trail Blazerima.
07.07.2018 u 11:28
juka

Prema informacijama američkog ESPN-a, riječ je o četverogodišnjem ugovoru vrijednom 48 miliona dolara po sezoni. To, dakle znači da će se godišnjom platom od prosječno 12 miliona dolara (nešto više od 10 miliona eura) Nurkić postati najbolje plaćeni bh. sportista svih vremena.

Prije njega, tu “ulogu” je nosio jedan drugi predstavnik BiH u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, Mirza Teletovičć, koji je kao član Milwaukee Bucksa zarađivao 10 miliona dolara po sezoni.

Poređenja radi, Miralem Pjanić trenutno u Juventusu ima godišnju platu od 5,5 miliona eura, a Edin Džeko u Romi 4,5 miliona eura. Što se tiče Portlanda i Nurkića, u NBA klubu su izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom.

“Kao 23-godišnji startni centar, Jusuf je integralni dio našeg rostera. Njegov utjecaj na igru tima bio je velik od prvog dana i stoga smo veoma uzbuđeni zbog toga što se na duži period obavezao da predvodi ekipu u budućnosti”, kazao je Olshey.

Danas su potpisani još neki ugovori u NBA, poput onoga na koji je potpis stavio DeMarcus Cousins, koji je i zvanično postao novi član Golden State Warriorsa…

(SC)